Voice Learning Centre is in het begin van deze eeuw opgericht. De stichting is in het leven geroepen om de Kunst van het Luisteren toegankelijk te maken. Er is bewust gekozen voor geen school of organisatie met erkend gezag.

Studiedagen op Locatie en het Zomerhuis worden door Ingrid Voermans verzorgd. Zij is stempedagoog en logopedist. Zij begon haar muzikale loopbaan als stafmedewerker bij het Ward Centrum Nederland (1985) en richtte in 1988 te Leidschendam de koorschool Schola Cantorum op. Zij was jaren aan deze koorschool verbonden als docent en dirigent. Twintig jaar geleden heeft zij de driejarige opleiding aan de school van het Lichtenberger Institut für Gesang und Instrumentalspiel in Duitsland afgerond.

Ingrid was de eerste in Nederland en Vlaanderen die de mensen met de  Lichtenberger pedagogiek in aanraking bracht (1990). Veel zangers &  instrumentalisten, acteurs & dansers -van amateur tot professioneel-  hebben kennis gemaakt met klankgeoriënteerd zingen en spelen. Velen  van hen verdiepen en scholen zich hierin. Ook heeft Ingrid seminars gegeven in Nederland, Vlaanderen, Engeland, Frankrijk en Gran Canaria. Als gastdocent gaf zij ondermeer les aan het Winchester Cathedral Choir; de Brockwoodparkschool; jazzafdeling van het Conservatorium Antwerpen en Groningen; Priesteropleiding Vronesteyn; Acteerstudio Den Haag en diverse congressen voor kinderkoorzang en logopedie.

 

voice learning centre